Várandósság hete

A „Várandósság hete” rendezvénysorozat részeként 2022 május 11-12-én Nyíregyházán kétnapos, „Várandósság és egészséges életkezdet” dr. Adorján Gusztáv Tamás emlékkonferencia kerül megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szervezésében. Az absztrakt- és programfüzet ITT tölthető le.

Munkatársunk Boros Julianna „Várandósság Magyarországon - A Kohorsz ’18 Magyar Születési Kohorszvizsgálat várandós szakaszának eredményei” címmel tartja meg plenáris előadását május 11-én, 10:20 és 10:40 között. A konferencián további izgalmas előadások hallgathatók meg a várandósgondozás, a várandósok egészségmagatartása, a szülés, a korai fejlesztés és a közösségi egészségfejlesztés kapcsán.

A május 11-én megtartott előadásokkal párhuzamosan a szülővé válás folyamatáról szóló workshopon és játékos alkotóműhelyen is részt vehetnek az érdeklődők. Május 12-én pedig nyílt napot tart a Jósa András Oktatókórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.