Újraindulunk!

A márciusban bejelentett veszélyhelyzet következtében a Népességtudományi Kutatóintézet felfüggesztette a személyes megkereséssel járó kutatásainak adatfelvételét. Így a Kohorsz’18 másfél éves gyermeket nevelő családokat vizsgáló aktuális adatfelvétele is megszakadt, az eredeti tervek szerint 2019 és 2020 októbere között zajló kutatási szakasznak körülbelül a felénél.

A legújabb fejlemények nyomán azonban azzal az örömteli hírrel szolgálhatunk, hogy a veszélyhelyzet június 18-i megszüntetésével intézetünk a Kohorsz ’18 kutatás másfél éves kori személyes adatfelvételének folytatása mellett döntött. Természetesen továbbra is figyelemmel követjük a vírushelyzet alakulását és felelősséggel, a szükséges óvintézkedések betartása mellett folytatjuk az adatfelvételt azon gyermekek körében, akik mostanában töltötték, vagy töltik majd be 18 hónapos korukat.

Mindeközben az idő megállíthatatlanul robog: számos a kutatásban részt vevő gyermek időközben már kétéves korát is betöltötte. Kétéves születésnapjuk alkalmából zenélő képeslappal köszöntjük résztvevőinket, érdemes tehát figyelni a postaládát! ?