Indulunk!

A vírushelyzet enyhülésével és az országos lazítások bevezetésével a Kohorsz ’18 kutatás soron következő szakasza is kezdetét veheti. A kutatásban résztvevő családokat az Inspira Kft. munkatársa keresi fel – előbb telefonon, időpontot egyeztetni, majd személyesen –, a gyermekük hároméves születésnapja körüli hetekben. A kérdező munkatársak mindegyike fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkezik.

A kutatás ez alkalommal is sokféle témakört ölel fel. Kérdezzük az anyákat például saját és férjük/partnerük munkavállalásáról, a kettejük közötti munkamegosztásról, valamint a hároméves gyermek mindennapjairól, fejlődéséről és egészségéről. A kutatásban való részvétel körülbelül egy órát vesz igénybe; egy személyes beszélgetésből és egy kérdőív önálló kitöltéséből áll, csak úgy, mint a gyermek másfél éves korában. A háromévessé váló gyermekek szüleit abban az esetben is felkeressük, ha a gyermek másfél éves korában a találkozó a vírushelyzet miatt nem történhetett meg.

A hároméves születésnapot megelőzően a szülőket postai úton is felkeressük, a gyermekük részére küldött köszöntő képeslappal és apró ajándékkal, valamint egy rövid kérdőívvel. A küldött kérdőív előzetes kitöltése segíti a személyes kérdezés gördülékenységét, hatékonyságát.

Kérjük, ha Ön kutatásunk résztvevője, és nem kapta meg a levelünket gyermeke hároméves koráig, jelezze ezt számunkra az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy Facebook-oldalunkra küldött üzenetben! Ugyanezen elérhetőségeket jelezheti számunkra címének, telefonszámának vagy nevének megváltozását.

Minden kedves résztvevőnknek köszönjük kitartó hozzájárulását a kutatás sikeréhez!